Zelfvertrouwen leerlingen vergoten bij Project EZ, het traject van 8 weken dat speciaal ontworpen is om het zelfvertrouwen van leerlingen te vergroten.

Zelfvertrouwen leerlingen vergoten door de kracht van fysieke activiteit en sociaal leren. Hoe kunnen wij helpen? Door middel van een combinatie van sport, beweging en groepsactiviteiten, willen wij leerlingen helpen bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen en het verbeteren van hun prestaties op school.

Ons team bestaat uit gecertificeerde fysiotherapeuten, Social Pedagogische medewerkers en sport coaches, die samenwerken om een holistische benadering van zelfvertrouwen te bieden. We hebben jarenlange ervaring in het werken met kinderen en het verbeteren van hun zelfvertrouwen.

Tijdens ons 8-weken traject, nemen leerlingen deel aan verschillende activiteiten die zijn ontworpen om hun fysieke, sociale en mentale vaardigheden te verbeteren. Onze aanpak is gericht op het vergroten van het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van de leerlingen, door middel van onder andere:

  • Het ontdekken van individuele sterktes en talenten
  • Het leren omgaan met uitdagingen en tegenslagen
  • Het verbeteren van sociale vaardigheden en relaties met anderen
  • Het opbouwen van lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen in het fysieke vermogen
  • Het ontwikkelen van positieve gedachten en overtuigingen

Ons programma is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en achtergronden. We bieden het programma aan op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om deel te nemen.

Wanneer zou school ons kunnen inschakelen?

Wanneer één of meerdere leerlingen binnen de school kampen met problemen rondom zelfvertrouwen en dit van invloed is op hun leerprestaties, sociale interacties of welzijn. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit:

  • Verminderde interesse in schoolactiviteiten
  • Afgenomen participatie in de klas of vermijden van groepsopdrachten
  • Moeite om de aandacht bij de les te houden
  • Toegenomen angst en stress gerelateerd aan school
  • Verlaagd zelfbeeld of twijfel over eigen capaciteiten

Als school kan het soms lastig zijn om de individuele leerlingen die extra hulp nodig hebben te identificeren. Het kan daarom nuttig zijn om regelmatig met ouders te communiceren over de leerlingen en te kijken of er problemen zijn waarbij extra ondersteuning nodig is. Als blijkt dat meerdere leerlingen baat zouden hebben bij het verbeteren van hun zelfvertrouwen, kan de school overwegen om het 8-weken traject van Project EZ aan te bieden.

Het kan ook zijn dat de school reeds ondersteuning biedt voor leerlingen met problemen rondom zelfvertrouwen, maar merkt dat er behoefte is aan aanvullende mogelijkheden en programma’s om deze leerlingen te helpen. In dat geval kan Project EZ een waardevolle aanvulling zijn op het bestaande ondersteuningsprogramma van de school.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over Project EZ en hoe ons 8-weken traject uw kind kan helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind de kracht en het vertrouwen heeft om te slagen in het leven.